Juhlavuoden tapahtumia

Juhlistamme Suomen Laatuyhdistyksen 50-vuotista toimintaa monin eri tavoin yhdessä jäsentemme kanssa. Päivitämme tapahtumakalenteria ajankohtien tarkentuessa.

Nähdään 50-vuotisjuhlatapahtumissa!

1.12.2016, Juhlavuoden päätöstilaisuus

Juhlavuoden päätösjuhla ja tunnustusten jako.

Tilaisuudessa jaetaan Suomen Laatupalkinto-, Laatuinnovaatio- ja Parempaa työelämää -tunnustukset.

Tasavallan presidentin tervehdys

Lehdistötiedote

PDF-tiedostoTervehdys Suomen Laatuyhdistyksen 50-vuotisjuhla.pdf (68 kB)
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdys

9.2.2016, Juhlavuoden avaus

Kiitos kaikille juhlavuoden vastaanottoon osallistuneille! Oli mukava aloittaa juhlavuosi kanssanne. Kuvia tilaisuudesta.

Laatukeskus jakaa jälleen Suomen laatupalkinnon

Juhlavuoden kunniaksi palaamme käyttämään ennen vuotta 2011 käytössä ollutta, tutumpaa Suomen Laatupalkintoa Excellence Finland -nimen sijaan.

Suomen laatupalkinto on perinteinen ja arvostettu tunnustus erinomaisuudesta.
Laatupalkinnosta kilpailevat kaikki Laatukeskuksen Recognised for Excellence -arviointeihin osallistuneet organisaatiot.

Palkinnot myönnetään sarjojensa parhaille, esikuvallisille yrityksille. Lisätietoja Laatukeskuksen kotisivuilta.

17.3.2016, Q-Prof

Megatrendit, osa I - tulevaisuuden muutosvoima

Millaisessa maailmassa elämme ja työskentelemme?

Q-Prof-jäsentilaisuutemme teemana vuonna 2016 on Megatrendit. Kevään tilaisuudessa käymme läpi, mitkä megatrendit nousevat tänä vuonna keskiöön ja millainen vaikutus niillä on yhteiskuntaamme ja tulevaisuuteemme – jokapäiväiseen arkeemme. Teknologia, geotalous ja kestävyyskriisi – siinä vuoden 2016 muutosvoimat.

Tilaisuuteen mahtuu 140 henkilöä. Seminaari on tarkoitettu vain Laatukeskuksen jäsenille. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu tästä

Suomen Laatuyhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2016

Aika: Torstai 7.4.2016 klo 16.00–19.00

Paikka: Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Vuorimiehentie 3, 02150 Espoo

Vuosikokoukseen kutsutaan mukaan henkilöjäsenet sekä päättävät ja kannattavat yhteisöjäsenet, mutta äänioikeutettuja ovat yhdistyksen sääntöjen mukaan vain henkilöjäsenet ja päättävien yhteisöjäsenten edustajat.

Quality Innovation Award -kilpailun hakuaika on 1.5.‒30.9.2016.

Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu on nyt Quality Innovation Award. Kilpailun uusi nimi ja ilme on valittu tukemaan kilpailun vahvaa kansainvälistä kasvua. Vuodesta 2007 asti järjestetty kilpailu toteutetaan tänä vuonna jo 11 eri maassa.

Hakuaika innovaatiokilpailuun on 1.5.2016‒30.9.2016. Kilpailun järjestää Suomen Laatuyhdistys, ja yhdistyksen 50v. juhlavuoden kunniaksi osallistuminen on tänä vuonna Suomessa maksutonta!

Kilpailun tavoitteena on lisätä Suomessa syntyvien innovaatioiden määrää ja kohottaa niiden tasoa. Kilpailussa arvioidaan innovaation uutuusarvoa, hyödynnettävyyttä, oppimista, asiakaslähtöisyyttä sekä tuloksellisuutta. Tavoitteena on, että kilpailun avulla voittajat saavat varmistuksen oman innovaationsa laadukkuudesta ja näkyvyyttä innovaatiolleen. Lisätietoja tästä.

Osana innovaatiokilpailun uudistusta avasimme kilpailulle blogin osoitteeseen: laatuinnovaatio.fi. Blogin uutiskirjeen tilaamalla saat ajantasaisen tiedon innovaatio- ja laatuaiheisista julkaisuistamme ja kilpailun kuulumisista suoraan sähköpostiisi!

1.‒2.6.2016, 60th EOQ Congress 2016

Kansainvälinen laadun, johtamisen ja kilpailukyvyn tapahtuma, EOQ-Congress 2016, on vuoden merkittävin tapahtuma liiketoiminnan kehittäjille ja laatuammattilaisille. Kongressin teemana on “Quality Enables Growth and Competitiveness”. Kongressissa tarkastellaan kilpailukyvyn ja menestyksen tekijöitä, laatua, prosesseja, innovaatioita sekä parhaita käytäntöjä liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen näkökulmasta.

Kongressin puhujiin kuuluu huippunimiä niin kotimaasta kuin ulkomailta: valmentaja Jukka Jalonen, tietovuotaja Edward Snowden, digitaalisen median pioneeri ja futuristi Robert Tercek, Kano-mallin luoja Dr. Noriaki Kano, Innovation Speaker Peter Merrill, Lean-asiantuntija Niklas Modig ja monia muita ympäri maailman!

Tule poimimaan työhösi parhaimmat käytännöt ja verkostoitumaan!

Aika: 1.‒ 2.6.2016
Paikka: Finlandia-talo, Helsinki

31.5.2016 PRE CONGRESS DAY

Work-shop työpajat:
Val Kratzman: Added Value from Outside
Rami Saajoranta: TOC - Theory of Constraints (in Finnish)
Gregory H. Watson: Talking Quality to Your Executives
Zigmund Bluvband: Prognostics: A Key to Proactive Quality Innovation

Iltatilaisuus, 31.5.2016:
Helsingin kaupunki järjestää vastaanoton kaupungintalolla.
Vastaanotto on ilmainen kaikille kongressiin osallistuville.

1.-2.6.2016, 60th EOQ CONGRESS

Kongressin puhujiin kuuluu oman alansa huippunimiä niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Muutamia poimintoja ohjelmasta:
Presidentti Tarja Halonen
Valmentaja Jukka Jalonen
Lean-asiantuntija Niklas Modig
Digitaalisen median pioneeri ja futuristi Robert Tercek
Innovaatioguru Peter Merrill
Kansallisbaletin johtaja Kenneth Greve
Lean six sigma expert Gregory H. Watson
Kano-mallin luoja Dr. Noriaki Kano
Ex CIA Intelligence Officer Edward Snowden

Suomen Laatuyhdistys 50-vuotta, 1.6.2016 iltajuhla:
Kalastajatorppa, Helsinki
Maksullinen tilaisuus

3.6.2016 POST CONGRESS DAY

Yritysvierailukohteet:
Fiskarsin ruukki, Fiskars
Neste, Porvoon jalostamo
Kone, Keilaranta
Kalevala koru, tuotantolaitos, Helsinki

Yritysvierailuissa pureudutaan kilpailukyvyn ja toiminnan kehittämisen teemaan yritysten edustajien opastuksella.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

9/2016, Laatulehti

Syksyn kynnyksellä ilmestyy muhkea juhlavuoden numero Laatulehdestä.

13.10.2016, Q-Prof

Megatrendit – osa II